Småland har sina sidor

on

När jag säger att jag jobbar med Småland som turistmål, får jag alltid snabb respons. Någon drömmer om Bullerbyn. Andra öser på med fisketips.
En tredje känner varje kobbe mellan Kalmar och Västervik. Och så fortsätter det. Med polkagrisar, älgsafari och kringelikrokiga vägar. Glaskonst, möbeldesign och pang-pang.

Alla har de rätt. För Småland är ett stort landskap. Naturen sträcker sig genom skogarna och över öppna landskap, från sjö till skärgård. Här finns små bevarade trästäder och spännande universitetsstäder. Våra besökare tar det lugnt på golfbanan eller försöker hänga med barnen i temaparkerna. Det är många som har upptäckt Smålands många sidor. Men det finns alltid mer att upptäcka. Det är det vi vill visa med det här magasinet. Sprittillverkning, tatueringsfestival och en linbana som aldrig tar slut, är några kittlande upptäckter som väntar dig. Vi har rest runt och pratat med människorna som tar vara på traditioner samtidigt som de vågar förnya bilden av Småland och förverkliga sina visioner. Vi har gjort listor över allt som finns att göra och mödosamt valt ut våra favoriter. Det är det du hittar på de kommande sidorna. Och när du slagit igen magasinet, slår du upp datorn och besöker smalandstid.se – där hittar du fler goda skäl att besöka Småland. Men vi i Småland har mer att erbjuda. Vi rekommenderar även ett besök på visitsmaland.se där du får ytterligare tips och information samt möjligheten att boka din upplevelse.