Renovera huset när det är dags

on

Under sommaren men också innan vintern börjar så passar många på att renovera och fixa sitt boende. I Småland bor väldigt många i egna hus jämfört med andra delar av landet. Eftersom många är också drivna och händiga så underlättar det sådana ambitioner och projekt.

För att finansiera renoveringen så finns det olika möjligheter, det enklaste är att belåna huset efter att man har gjort en uppvärdering. Sådana lån kallas för renoveringslån och är väldigt smidiga och populära. Det är nog det enklaste sättet att låna direkt för en renovering av huset. Renoveringen i sig gör att husets värde även går upp så det går att rättfärdiga en ökad skuldsättning. Det går även att ta ett blanco lån utan säkerhet men då får man oftast räkna med en högre ränta.

När det kommer till själva arbetet att renovera och förädla huset så kan man göra det helt själv eller ta hjälp av duktiga hantverkare. Vissa saker kan man heller inte göra helt själv om man inte har utbildning inom området. Detta gäller främst el och vvs jobb. Men även annat kan vara jobbigt om man inte ha möjlighet att låna eller hyra rätt redskap såsom att slipa golvet. Vill man anlita en hantverkare så finns det ett antal ställen som hjälper en med det, exempelvis så har vi Golvslipning.se och Badrum.se som är några av de nya medan Offerta.se är en av de lite äldre.

Men många väljer att renovera det själva. Kommunerna i Småland rapporterar att många bygglov har sökts senaste tiden. En bidragande faktor är fixa-själv trenden som media har varit med att förstärka. Det är mysigt att avkopplande att fixa det egna huset. Förmodligen kommer denna trend hålla i sig då priserna går upp hela tiden och alla i branschen vittnar om väldiga många genomförda husaffärer.

 

smålandshus